Повечето риби, спасени от експлозията на гигантския аквариум в берлински хотел

...
Повечето риби, спасени от експлозията на гигантския аквариум в берлински хотел
Коментари Харесай

Помните ли експлозията на гигантския аквариум? Ето каква е ситуацията днес

Повечето риби, избавени от експлозията на гигантския аквариум в берлински хотел предходната седмица, са добре, поради събитията, заяви ДПА.

" Отделни животни получиха външни пострадвания на кожата в случая. Лекуваме ги с лечебни бани ", сподели представител на Берлинската зоологическа градина, която одобри потърпевшите. 

Около 200 животни бяха закарани в зоологическата градина през уикенда, в това число към 40 соленоводни риби. Те са настанени в карантинни резервоари. 

Седем от рибите, докарани от Аквадом в зоологическата градина, са били мъртви или са умрели скоро, откакто са пристигнали, от пострадванията, заяви Българска телеграфна агенция.  

Огромният аквариум с 1500 риби в атриума на хотел край Александерплац ненадейно се пръсна предишния петък. От детонацията милиони литри вода се изляха в хотела и улицата пред него. Почти всички риби в аквариума, който беше известна туристическа атракция, умряха. Спасени са към 630 екземпляра от развъдници в подземието. Оцелелите са предадени на зоологическата градина и на обособени развъдници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР